Mobirise best free website maker

Grad Bosanska Krupa

Na udaljenosti od 2,5 km od Una kampa nalazi se grad Bosanska Krupa koji je zasigurno jedan od najljepših i najzanimljivijih bosanskih gradića. Bio je naseljen još u doba antičkog Rima, a smješten je u uskoj kotlini rijeke Une sa gostoprimljivim stanovništvom. U Bosanskoj Krupi se rijeka Krušnica ulijeva u Unu i u centru grada formira više od 5 vrlo pristupačnih riječnih ostrva na kojima su od davnina izgrađeni mnogi mali drveni pješački mostići. Pored ovih malih drvenih mostića posebna atrakcija grada je veliki i široki, ali isključivo pješački drveni most u gradskom jezgru. Bosanska Krupa se nalazi na nadmorskoj visini od oko 280 metara tako da posjeduje prijatnu mikroklimu.


Bosanska Krupa je gradić u kojem možete kupovati u malim prodavnicama ili velikim tržnim centrima. Tu, po potrebi, možete podići novac u bankama poput UNICREDIT, RAIFAISEN i druge. Također, ako želite, možete posjetiti različite restorane, otići u obilazak grada i, po želji, uživati, danju ili noću u vrlo interesantnom gradiću čiji sastavni dio je prelijepa rijeka Una.


U Bosanskoj Krupi se nalazi i Dom zdravlja, pošta, hotel, više apoteka i drugo.

Vašu pažnju zaokupiće mnoštvo mlinova pretvorenih u kafiće ili restorane iznad same rijeke Une, koji mame svojom ljepotom i zovu vas da ih posjetite.

Ako posjetite srednjovjekovnu tvrđavu - Pset, za nagradu ćete dobiti prelijepi pogled na jedan od nalijepših gradova u ovom dijelu Bosne - Bosansku Krupu.


Bosanska Krupa je multietnički grad u kojem su na udaljenosti manjoj od 100 metara smještena muslimanska džamija, pravoslavna crkva i katolička kapelica.

Podijeli sa prijateljima!